eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

AVIA Real Estate

AVIA Real Estate

Yrityksen nimenmuutos yhteistoiminnallisena IT-projektina

 

Liiketoiminnan muuttuessa ja kehittyessä tulee tilanteita, joissa tehdään isoja päätöksiä yrityksen brändiin liittyen. Yksi tyypillinen tilanne on nimenvaihdos, liittyi se sitten esimerkiksi yritysostoihin ja -fuusioihin tai brändin kirkastamiseen. Nimen vaihtaminen oli edessä myös AVIA Real Estate Oy:llä, joka tunnettiin aiemmin nimellä LAK Real Estate.

Halusimme tuoda myös yrityksen nimessä esiin vahvan panostuksen Aviapolis-alueen kehittämiseen. Alueella olevien kiinteistöjen nimiä oli jo liitetty Avia-perheeseen, joten oli luonnollista saada muutos myös koko yrityksen nimeen. Olemme aloittaneet mm. Suomen suurimman hotellihankkeen rakennustyöt alueella, ja aiomme muutenkin tulevaisuudessa vahvistaa asemaamme aluekehittäjänä”, kertoo AVIA Real Estaten kehityspäällikkö Antti Rauhala.

 

Muutosten vaikutus IT-ympäristöön on hyvä ymmärtää

Nimenmuutos on asia, joka aiheuttaa paljon vipinää eri osastoilla. Myös IT-puolella muutos pitää suunnitella tarkasti. AVIA Real Estaten pitkäaikaisena IT-kumppanina Itaito otti muutoksen hoitaakseen tavanomaisella tarmolla.

 

Näennäisen pieni asia kuten nimen vaihtaminen vaatii yllättävän suuria muutoksia IT-ympäristöön”, kertoo Itaidon Account Manager Matias Olkkonen. ”Nimi vaikuttaa ihan juuresta lähtien kaikkeen: Microsoft-tenantin nimeen, nettisivujen domainiin ja sähköpostien päätteisiin. IT on nimenvaihdoksessa pieni, mutta hyvin tärkeä osa kokonaisuutta.

Kun tieto nimenmuutoksesta tuli Itaidolle, tartuttiin toimeen napakasti. Aikataulu oli tiukka – uuden nimen piti olla käytössä jo parin kuukauden sisällä. Ensimmäinen askel olikin sen päättäminen, miten yleensäkään projektin kanssa edetään.

 

Uusi ominaisuus heti testiin

Microsoftilta oli juuri tullut uusi ominaisuus, joka mahdollistaa tenantin nimeämisen uudelleen. Aiemmin piti näissä tilanteissa aina luoda uusi Microsoft-ympäristö uudella nimellä, ja kopioida vanhan tiedot uudelle”, Olkkonen kertoo. ”Aloimme sillä, että kerroimme asiakkaan johtoryhmälle eri toimintatapojen erot, ja he tekivät päätöksen, miten edetään. Itaidolla on niin vahva Microsoft-ympäristöjen tuntemus, että uskalsimme suositella uuden ominaisuuden kokeilua. Asiakas taas luotti meidän suositukseemme, sillä takana on jo pitkä ja luottamuksellinen yhteistyö”, Olkkonen toteaa.

Tenantin nimeäminen uudelleen on ymmärrettävästi suoraviivaisempaa kuin kokonaan uuden ympäristön luominen. Kun migraatiot ja muut tekniset toimet ovat helpompia, vaihtoehto on kokonaisuudessaan asiakkaalle parempi, myös kustannuksiltaan. Edut yhdistettyinä luottamukseen Itaidon osaamisesta kallistivat vaakakupin uuden toimintatavan kokeilulle. “Pelaamme näissä tilanteissa aina täysin avoimin kortein, ja kerromme asiakkaalle täsmälleen projektin hyödyt ja riskit. Asiakkaat luottavatkin siihen, että suosittelemme heille aina heidän etunsa mukaista ratkaisua”, Olkkonen painottaa.

 

Projektipäällikön rooli erittäin tärkeä

Projektin lähdettyä liikkeelle se eteni sujuvasti. Ennalta riskikohdiksi määritetyt vaiheet menivät sujuvasti, eikä ongelmia tiiviistä tahdista huolimatta suuresti ilmaantunut. Tästä kiittäminen on erityisesti Itaidon erittäin tehokasta projektinhallintaa ja projektipäällikkö Antti-Pekka Tujulaa.

Itaidon projektipäällikkö piti meidät jatkuvasti täysin ajan tasalla siitä, mitä tapahtuu ja mitä pitäisi tehdä. Meillä oli tarkka, jopa päiväkohtainen aikataulu, ja koko ajan oli selvää, mitä tehtäviä oli tehtävänä ja kuka niistä oli vastuussa. Toiminta olikin erittäin helppoa ja luontevaa, ja projekti hämmästyttävän kivuton”, kiittelee AVIA Real Estaten Rauhala. ”Projektipäällikön rooli on tällaisissa kiivastahtisissa muutosprojekteissa erityisen tärkeä, ja siinä Itaidolla jälleen kerran onnistuttiin.”

 

Kokonaisvaltaisen kumppanin avulla homma hoituu

Itaito ja AVIA Real Estate ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä, ja AVIA Real Estate onkin ulkoistanut koko IT-ympäristönsä Itaidolle. Pitkäaikaisen yhteistyön ansiosta uskallettiin kiivastahtiseen projektiin lähteä ennakkoluulottomasti.

Itaito on osaava kumppani, ja heidän osaamisensa sekä IT-infrastamme että O365-ympäristöstämme olivat keskeisessä asemassa muutoksen onnistumisessa”, Rauhala toteaa.

www.aviarealestate.fi

Chilitaito Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilitaito.fi


Support

support@chilitaito.fi


Laskutus

laskutus@chilitaito.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Palveluasiakkaille

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!