eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

HYY Yhtymä

HYY Yhtymä

”Verkkojen suunnittelu onnistui hyvin, eikä yhtään tukiasemaa ole tarvinnut siirtää.”

Chilit toteutti HYY Yhtymälle modernit langattomat verkot

Chilitin asiantuntijat toteuttivat HYY Yhtymän omistamiin kiinteistöihin langattomat verkot avaimet käteen -palveluna. Helsingin kauppakorkeakoulun entisessä kirjastotalossa toimiville yrityksille rakennettiin omat verkot. Langattomat verkot rakennettiin myös Domuksen 334 opiskelija-asuntoa sisältäviin kolmeen kivitaloon. HYY Yhtymä valitsi teknologiaksi helposti hallittavat ja toimintavarmat HPE Aruban ratkaisut.   

Helsingin kauppakorkeakoulun kirjastona toimineessa talossa on runsaasti avointa tilaa, ja siellä toimii useita teknologiayrityksiä. Yli 2.000 neliömetrin tiloihin sijoitettiin kartoituksen perusteella 15 tukiasemaa eri puolille kiinteistöä. Domuksen 50-luvulla rakennetuissa taloissa oli langallinen laajakaista, joka korvattiin 87 tukiaseman langattomalla verkolla sekä uusilla kytkimillä.

”Kirjastotalossa toimivilla yrityksillä oli aiemmin suuria haasteita tietoliikenteen kanssa, ja käyttäjät olivat tyytymättömiä. Yritykset halusivat, että me toteutamme heille suorituskykyisen langattoman verkon joustavaan työntekoon”, kertoo HYY Yhtymän järjestelmäasiantuntija Juha Ylijurva.

”Opiskelijat käyttivät Domuksen asunnoissa lankaverkon ohella myös omia langattomia tukiasemia ja modeemeja. Monissa asunnoissa asuu Erasmus vaihto-opiskelijoita vain muutaman kuukauden ajan, eikä langallinen verkko ollut heille optimaalinen vaihtoehto. Päätimme hankkiutua lankaverkosta eroon.”

Edistyksellistä verkkoteknologiaa

Verkot päätettiin toteuttaa HPE Aruban teknologialla. ”HPE Aruballa on innovatiivista teknologiaa. Erillistä kontrolleria ei tarvita, eli kontrollerin mahdollinen vikaantuminen ei kaada verkkoa eikä heikennä sen toimivuutta. Tämä lisää toimintavarmuutta. Tukiaseman uusiminen onnistuu helposti, sillä uusi tukiasema konfiguroi itse itsensä, eli laitteen voi vaihtaa vaikkapa sähkömies”, sanoo Chilitin myyntipäällikkö Jarno Tervonen.

Kirjastotalon verkko sisältää useita erillisiä yritysverkkoja. Kytkimien konfigurointi on automatisoitu ja verkon komponentteja hallitaan keskitetysti. ”Verkot on toteutettu siten, että jokaisen yrityksen verkko toimii kaikissa kolmessa kerroksessa. Tietoturva on edistyksellistä, ja ohjelmistopäivityksen voi esimerkiksi tehdä yhteen tukiasemaan, josta se päivittyy kaikkiin muihin tukiasemiin”, kertoo Ylijurva.

Chilitin asiantuntija mittasi kiinteistön kuuluvuudet, määritteli tukiasemille paikat ja asensi laitteet. Verkon suorituskykyhaasteet voidaan ennakoida tehokkaasti. ”He varmistivat verkon toimivuuden joka puolella kiertämällä kaikki tilat ja asunnot läpi. Kirjastotalon verkko on ollut käytössä jo yli puoli vuotta, eikä verkossa ole ollut yhtään katkosta sinä aikana. Verkoista ei ole myöskään tullut yhtään hälytystä. Asiakkaat ja käyttäjät ovat olleet todella tyytyväisiä, eli muutos aiempaa verrattuna on todella suuri”, korostaa Ylijurva.

Domuksen runkoverkko on suorituskyvyltään 10 gigabittiä. ”Nopea runkoverkko tukee myös tulevaisuuden verkkostandardeja. Runkoverkossa on laajennusvaraa koko verkon leveydeltä, ja se mahdollistaa myös uusien teknologioiden hyödyntämisen. Asiakkaamme voi hallita molempia verkkoja keskitetysti ja tietoturvallisesti suljetussa verkossa”, kertoo Chilitin järjestelmäarkkitehti Toni Joronen.

Tyytyväiset käyttäjät, tyytyväinen omistaja

HYY Yhtymä osti verkkolaitteet, koska se oli heille kustannustehokkaampi vaihtoehto. Verkkojen ylläpito jää HPE Aruba AirWave -työkalulla HYY Yhtymän omille IT-asiantuntijoille. ”Laskimme laitteiden käyttöiän niiden takaisinmaksuaikaa pidemmäksi. Langattoman verkon toteuttaminen oli myös siistimpi ratkaisu verrattuna langallisen verkon rakentaminen erityisesti avoimessa kirjastotalossa”, sanoo Ylijurva.

”Muutokset hoituvat tehokkaasti, ja käyttäjille turvataan hyvät tietoliikenneyhteydet. Opiskelijoiden ei tarvitse enää hankkia langattomia verkkoratkaisuja itse. Uudistettujen verkkojen suorituskyky ja toimintavarmuus ovat vastanneet käyttäjien ja meidänkin odotuksiamme”, korostaa Ylijurva.

Domuksen opiskelija-asuntola toimii kesäisin myös Suomen suurimpana hostellina, ja verkkojen hallinta siirtyy HYY Yhtymän omalle IT-yksikölle. ”Kirjastotalon ja asuntoloiden verkot tulevat saman hallinnan piiriin. Saamme Chilitiltä siihen käyttökoulutuksen. Verkkojen suunnittelu onnistui hyvin, eikä yhtään tukiasemaa ole tarvinnut siirtää.” Domuksen rakennusten paksut kiviseinät huomioitiin suunnittelussa.

HYY Yhtymä ostaa Chilitiltä myös konesalilaitteet ja työasemat. ”Langattomien verkkojen suorituskyky on noussut todella paljon. HPE Aruban ratkaisut ovat lisäksi pitkälle automatisoituja, helposti hallittavia ja tietoturvallisia”, sanoo Ylijurva.

Chilitaito Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilitaito.fi


Support

support@chilitaito.fi


Laskutus

laskutus@chilitaito.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Palveluasiakkaille

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!