eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

LeaseGreen

LeaseGreen

LeaseGreen Oy on voimakkaasti kasvava suurten kiinteistöjen modernisointeihin ja energiaratkaisuihin erikoistunut suomalainen palveluyritys, joka parantaa asiakkaidensa toiminnan kannattavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Yrityksen tavoitteena on luoda uutta markkinaa energiatehokkuuteen ja muuttaa samalla alan vallitsevia käytäntöjä. LeaseGreen palkittiin vuonna 2017 EY Entrepreneur of the Year -kilpailussa vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla.

Ensiaskeleet

Chilit Oy:n ja LeaseGreenin välinen yhteistyö lähti käyntiin IT-tarpeiden kasvaessa vuonna 2014. LeaseGreenin IT:tä ei oltu aikaisemmin koordinoitu vaan koneita ja laitteita hankittiin sieltä, mistä niitä pikaisesti saatiin. Avuksi etsittiin ammattimaista toimijaa, joka voi tarjota joustavaa ja nopeaa palvelua yrityksen kasvun tueksi. Chilit valittiin kumppaniksi hyvien suositusten perusteella. ”Teemme paljon testauksia kehittäessämme uusia palveluita ja palvelukokonaisuuksia. Kasvamme nopeasti ja IT-tarpeemme saattaa muuttua jopa päivässä. Chilitin nopea reagointi ja aktiivinen ote tukee liiketoimintamme kasvua”, kertoo LeaseGreenin johtaja (elinkaaripalvelut, laatu ja kehitys) Ari Taiponen.

IT-ulkoistuspalvelut hybridi -mallilla

Chilit tuottaa LeaseGreenille IT-ulkoistuspalveluja. Yhteistyö pitää sisällään IT-infran ylläpidon, verkko- ja palomuuriratkaisut, laitteet ja niiden hallinnan, Chilit asiantuntijapalvelut sekä käyttäjätuen. LeaseGreenin IT-infra pyörii tällä hetkellä hybridi-mallilla. Osa järjestelmistä on sijoitettu Chilitin konesaliin ja osa Microsoft Azureen. ”LeaseGreenin ohjelmistot tulevat pilvestä, joka mahdollistaa helpon laskutusmallin käytön. Palvelut, kapasiteetti ja ohjelmistot saadaan tuotua vaivattomasti yhdelle laskulle kerran kuukaudessa.”, kertoo Chilitin myyntipäällikkö Kati Virtanen.

Pilvi tuo joustoa

LeaseGreenin operatiivinen toiminta on siirtynyt lähes kokonaan pilvipalveluihin. Yrityksen perusajatuksena pilvipalveluiden hyödyntämisessä on pikainen tarve lisätä muistia, tehoa tai kiintolevytilaa. ”Pilvipalveluiden käyttö on joustavaa ja nopeaa. Saamme lisää resursseja käyttöömme minuuteissa, kun on tarve. Liiat resurssit on kuitenkin helppo karsia pois, jolloin maksamme vain siitä, mitä oikeasti tarvitsemme. O365 -pilviympäristö takaa myös sen, että käytössämme on aina uusimmat ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät”, kertoo Taiponen. Yritys ei ole kuitenkaan luopunut täysin perinteisen verkkolevyn käytöstä, vaan pitää siellä varmuuskopioita kriittisimmistä tiedoista.

LeaseGreenillä on käytössä Office 365 -ympäristö ja sen tarjoamat peruspalvelut kuten työasemahallinta, sovellukset ja SharePoint, joka toimii yrityksen sisäisenä intrana sekä tiedon tallennuspaikkana. O365 -palvelun kanssa yhteensopiva MS Project Online toimii yrityksellä tuotannonohjausjärjestelmänä projektien hallinnassa, seurannassa ja raportoinnissa. Sisäisen ja ulkoisen raportoinnin tukena yritys käyttää aktiivisesti Power BI -palvelua.

Asiakasrajapinnassa alustana toimii Azure

LeaseGreen käyttää Azurea alustana asiakkaiden mittausdatan keräämisessä, käsittelyssä ja analysoinnissa sekä IoT:n ja Big Datan hallinnoinnissa. Koneälyn avulla voidaan virittää asiakaskohteisesti älykkäämpiä ohjauksia, jotka palautetaan kiinteistöihin. ”Keräämme kiinteistön sadoista mittauspisteistä dataa, jota analysoimme koneälyyn perustuvilla algoritmeillä. Näin saamme tuotettua älykkäämpää ohjausta, joka huomioi muun muassa talon historiallisen käyttäytymisen, säätilat ja energian hinnan. Tiedon pohjalta alusta päättää laitteiston optimaalisen käyttöajan ja asetukset. Näin energiaa käytetään tai tuotetaan tarpeellinen määrä mahdollisimman pienellä investoinnilla”, kertoo Taiponen. ”Lisäksi Azuren avulla voimme tuottaa energiasäästöjä ja varmistaa asiakaslupauksemme täyttymisen” Taiponen jatkaa.

Yhdessä eteenpäin

LeaseGreen toimii tällä hetkellä Suomessa ja Ruotsissa. Tulevaisuuden näkymissä on kuitenkin laajempi kansainvälistyminen, joka tuo mukanaan omat IT-haasteensa. Yrityksen kasvaessa myös laite- ja ohjelmistokanta kasvaa, joka vaatii tarkempaa hallintaa. ”Meillä on säännöllisesti tapaamisia, joiden aikana käymme läpi kehityshankkeita, joilla voimme tukea asiakkaan liiketoimintaa, kansainvälistymistä sekä kasvua”, sanoo Virtanen.

Koska Leasegreenin toiminta perustuu osaaviin ihmisiin, joiden täytyy olla jatkuvasti liikkeessä, on erittäin tärkeää, että IT-kumppani on joustava ja reagointi on nopeaa. ”Jos työntekijämme tietokone hajoaa, tarvitaan nopeasti uusi kone tilalle. Siinä ei ole aikaa jäädä odottelemaan”, sanoo Taiponen. ”Tutkimme parhaillaan vaihtoehtoja laitteiden sujuvampaan käyttöönottoon. Käyttöönottojen helpottamisella voimme tukea LeaseGreenin liikkuvaa työtä”, jatkaa Virtanen.

Taiponen pitää LeaseGreenin toiminnan kannalta erittäin tärkeänä myös ymmärrystä kumppanin tekemistä ratkaisuista ja valituista toiminnoista. ”Chilit on onnistunut kouluttamaan ja kertomaan meille verkkoinfran ja etäyhteyksien rakentamisesta niin hyvin, että voimme soveltaa tietoa myös omissa asiakashankkeissamme.”

Chilitaito Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilitaito.fi


Support

support@chilitaito.fi


Laskutus

laskutus@chilitaito.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Palveluasiakkaille

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!