eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Paulig

Paulig

Laajennamme yhteistyömme kattamaan myös Kahvi-divisioonamme varmistusjärjestelmät.” Mikko Mellin, IT-infrastruktuuri päällikkö, Paulig

Varmistuksen uudistaminen paransi Santa Marian liiketoiminnan jatkuvuutta

Chilitin asiantuntijat toteuttivat Paulig-konsernin Maailman Ruoka & Mausteet -divisioonaan kuuluvalle Santa Marialle uuden järjestelmän tiedon varmistamiseen ja palauttamiseen. Veeamin teknologiaan perustuva ratkaisu tarjoaa kustannustehokkuutta ja toimintavarmuutta myös mahdollisissa katastrofitilanteissa. Santa Marian liiketoiminnan jatkuvuus on noussut uudelle tasolle ja resursseja on vapautunut tuottavampaan kehitystyöhön.

Santa Marian aiempi datan varmistusjärjestelmä ei ollut riittävän yhtenäinen, ja datan säilytyspolitiikat olivat kirjavia. ”Lähdimme parantamaan varmistus- ja palautusympäristömme suorituskykyä sekä hallittavuutta yhdessä Chilitin asiantuntijoiden kanssa. Halusimme nopeasti tuloksia ja ketterän tavan edetä. Heillä on kokemusta ja osaamista toteuttaa tarpeisiimme soveltuva Veeamin järjestelmä”, sanoo Pauligin IT-infrastruktuurista ja tietoturvasta vastaava Mikko Mellin.

Maailman Ruoka & Mausteet-divisioonan liikevaihto oli vuonna 2016 yhteensä 309,4 miljoonaa euroa. ”Divisioonassamme on noin 2.000 tuotetta. Valmistuksen ohjauksen sekä tilauskäsittelyn järjestelmien työkuormien varmistaminen on meille erittäin tärkeää. Tiedon varmistaminen ja palauttaminen ovat myös merkittävä osa raaka-aineiden jäljitettävyyttä ja sertifiointia.”

Data aina turvassa

Chilitin asiantuntijat kartoittivat organisaation varmistus- ja palautusympäristön sekä suunnittelivat tarvittavan kokonaisuuden. ”Meidän oli helppo toimia, koska Pauligin päässä oli perehdytty asioihin niin hyvin. Teimme suunnittelun huolellisesti, ja testasimme varmistusajat, levypinnankulutuksen sekä pakkaussuhteet”, sanoo Chilitin järjestelmäarkkitehti Kai Airio.

Varmistus- ja palautusjärjestelmät yhdistettiin samaan hallintakonsoliin. Konsolista näkee yhdellä silmäyksellä järjestelmän terveydentilan ja saa automaattisen raportoinnin varmistuksista.

Santa Marian datasta on aina kopio, eikä data tuhoudu edes katastrofien sattuessa. Suomessa kaatunut virtuaalipalvelin voidaan nostaa pystyyn esimerkiksi Ruotsista käsin. Pauligin ammattilaiset ja liiketoimintojen omistajat määrittivät datan sekä palvelimien varmistamiseen ja palauttamiseen liittyvät tavoitteet palautumispisteestä ja palautumisajasta liiketoiminnan kriittisyyden mukaan.

”Varmistustasoja on kolme sen mukaan, kuinka tärkeitä työkuormia palvelimilla ajetaan”, kertoo Mellin. ”Tarjoamme käyttäjillemme määräystenmukaisen varmistuspolitiikan. Chilitin asiantuntijan tapa toimia ja viestiä sopi meille hyvin, sillä haluamme ymmärtää sekä myös haastaa meille toteutettavat ratkaisut ennen kuin mitään otetaan käyttöön.”

Optimaalisella mitoituksella merkittäviä hyötyjä

Uuden järjestelmän tuotantokäyttö alkoi kesällä 2017. ”Veeamin käyttöönotto sujui helposti”, sanoo Mellin. ”Järjestelmä on toiminut loistavasti, ja jokainen työkuorma on voitu varmistaa ongelmitta. Hallittavuus on parantunut huomattavasti. Näemme itsepalveluportaalista mitkä työkuormat ovat varmistusten piirissä, ja millä ehdoilla mikäkin työkuorma varmistetaan sekä mitkä varmistuspisteet ovat käytettävissä. Tiedämme senkin, kuinka paljon nettolevytilaa kuluu kokonaisuudessa.”

”Chilitin asiantuntijan ongelmanratkaisukyky ja proaktiivisuus olivat korkealla tasolla. Esille tulleet yllätykset ratkottiin nopeasti, ja aikataulu piti. Huolellisen suunnittelun ansiosta voimme olla varmoja siitä, että järjestelmä on oikein mitoitettu ja vastaa liiketoimintamme todellisia tarpeita. Ominaisuudet ja liikutettavat datamäärät laskettiin niin tarkasti, että kustannuksetkin olivat tiedossa jo ennen käyttöönottoa”, kertoo Mellin. ”Voimme aidosti luottaa siihen, että varmistukset hoituvat.”

”Onnistuimme ulosmittaamaan Veeamin teknologiasta optimaalisen hyödyn. Veeamin ratkaisussa ominaisuuksia ei piiloteta monimutkaisuuden taakse, ja se tarjoaa kustannustehokkuutta”, sanoo Mellin. ”Santa Marian liiketoiminnan jatkuvuus on nyt aiempaa paremmin turvattu. Voimme nyt keskittyä edistyksellisempiin asioihin.”

”Katastrofivalmius ja palautusten automaatio voidaan toteuttaa Veeamin työkaluilla huomattavasti edullisemmin kuin perinteisellä konesalikahdennuksella”, sanoo Chilitin myyntipäällikkö Marko Haatio.

Koko Paulig-konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 noin 917 miljoonaa euroa. ”Uudistamme Chilitin kanssa myös Kahvi-divisioonamme varmistus- ja palautusjärjestelmät.” kertoo Mellin.

Chilit uudisti Santa Marian varmistusympäristön:

  • Koko organisaation varmistus- ja palautusympäristön kartoitus.
  • Veeam Backup & Replication varmistus- ja palautusjärjestelmän suunnittelu, testaus ja käyttöönotto. Testiversiot tulevasta ympäristöstä mukaan lukien Santa Marian Englannissa, Ruotsissa ja Virossa sijaitsevat toimipaikat.
  • Palautustavoitteiden määrittely liiketoiminnan lähtökohdista yhdessä Pauligin projektipäällikön kanssa.
  • Chilitillä on Veeamin gold-tason sertifikaatit
  • Yhteistyö Pauligin IT-palvelutalo Fujitsun kanssa, joka huolehtii Veeamin ylläpidosta.

Chilitaito Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilitaito.fi


Support

support@chilitaito.fi


Laskutus

laskutus@chilitaito.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Palveluasiakkaille

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!