eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Turun Aikuiskoulutuskeskus (Turun AKK)

Turun Aikuiskoulutuskeskus (Turun AKK)

”Chilit toteutti meille Office 365 (O365) projektin yhteydessä myös Veeamin varmistusratkaisun käyttöönoton. Lähitulevaisuudessa otamme varmistusratkaisuja käyttöön myös muissa O365:een liittyvissä palveluissa.” Ari Ristimäki, Tietohallintopäällikkö, Turun AKK

Sähköposti- ja pikaviestintäpalvelut pilveen

Chilitin asiantuntijat toteuttivat Turun AKK:lle Office 365 -projektin, jonka yhteydessä työntekijöiden sähköposti- ja pikaviestintäpalvelut siirrettiin paikallisilta palvelimilta Microsoftin pilvipalveluihin. Nyt Turun AKK:n ympäristö toimii nykyaikaisella Hybrid -kokoonpanolla. Microsoftin teknologioihin perustuvat ratkaisut olivat luonnollinen valinta Turun AKK:lle, koska heidän työympäristönsä pohjautui jo valmiiksi hyvin vahvasti Microsoftin tuotteisiin.

Turun AKK:n aiempi ympäristö ei toiminut vaatimusten mukaisesti, ja sen ylläpidon kanssa oli huomattavasti ongelmia. ”Lähdimme parantamaan pikaviestintäpalveluiden käytettävyyttä ja selkeyttämään sähköpostien arkistointikäytäntöjä yhdessä Chilitin asiantuntijoiden kanssa. Tuntui järkevältä toteuttaa projekti Chilitin kanssa, koska konesalimme on perustettu heidän toimestaan vuonna 2012. He siis tuntevat ympäristömme ja käytäntömme todella hyvin”, kertoo Turun AKK:n Tietohallintopäällikkö Ari Ristimäki.

Siirtyminen nykyaikaiseen Hybrid-malliin

Projekti aloitettiin nykytilan kartoituksella, jonka jälkeen paikallinen ympäristö valmisteltiin Chilitin toimesta Office 365 -yhteensopivaan tilaan. Tämän jälkeen otettiin käyttöön Azure AD Connect -hakemiston synkronointi sekä kertakirjautuminen Active Directory Federation Services -palvelun kautta. ”Asensimme Turun AKK:lle Exchange Server 2016 -palvelimen ja loimme heidän ympäristöönsä Hybrid-kokoonpanon, joka yhdistää paikallisen Exchange-organisaation ja Exchange Onlinen keskenään. Tämän jälkeen pääsimme siirtämään sähköpostilaatikot Exchange Onlineen” kertoo Chilitin järjestelmäarkkitehti Samuli Lohva.

Office 365 -projektin aikana siirrettiin 140 postilaatikon lisäksi kaikki pikaviestintäpalvelut paikallisilta palvelimilta pilveen. Pikaviestintäpalvelut siirrettiin Microsoftin Skype for Business Onlineen. Projektin lopuksi asiakkaan vanhat sähköposti- ja pikaviestintäpalvelimet poistettiin hallitusti käytöstä.

”Projekti sujui suunnittelusta käyttöönottoon asti todella mallikkaasti. Chilitin asiantuntija vastasi kysymyksiimme nopeasti ja ongelmat ratkottiin hetkessä. Pidän itse myös dokumentointia erittäin tärkeänä. Projektin päätteeksi saimme Chilitiltä käyttökoulutuksen sekä kattavat dokumentit käyttöömme. Materiaalit ovat niin hyvät, että käyttäjät voivat helposti hyödyntää niitä työssään”, kertoo Ristimäki.

Turun AKK:lle otettiin projektin yhteydessä käyttöön myös tietojen suojaamiseen tarkoitettu Azure Information Protection -palvelu. ”Asensimme Turun AKK:lle myös Office 365 Message Encryption (OME) -palvelun sähköpostien salaamista varten. Sähköpostit, jotka pitävät sisällään arkaluontoisia tietoja, kuten henkilötunnuksia voidaan palvelun avulla salata automaattisesti” kertoo Lohva.

Toimintavarmalla ympäristöllä saavutetaan kaikki hyödyt

Ympäristö valmistui toukokuun alussa 2018. Office 365 -projektin myötä Turun AKK:n IT-ympäristö on toiminut täysin heidän vaatimustensa mukaisesti. Ympäristöstä on tullut helpommin hallittava ja ylläpidollisista ongelmista on päästy. ”Toimintavarmuus on noussut 25 %:sta jopa 98%: iin. Nykyään saamme järjestelmistämme kaiken hyödyn irti” sanoo Ristimäki.

Turun Aikuiskoulutuskeskuksen liikevaihto on vuosittain yli 15 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on noin 140. Turun AKK toimii sekä Artukaisissa että Kärsämäessä. ”Chilit toteutti meille Office 365 (O365) -projektin yhteydessä myös Veeamin varmistusratkaisun käyttöönoton. Lähitulevaisuudessa otamme varmistusratkaisuja käyttöön myös muissa O365:een liittyvissä palveluissa.” kertoo Ristimäki.

Chilitaito Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilitaito.fi


Support

support@chilitaito.fi


Laskutus

laskutus@chilitaito.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Palveluasiakkaille

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!